Toiveikkaana uuteen vuoteen


Ajattelin pitkästä aikaa palata blogin pariin. Viime vuonna perheemme kohtasi monentalaista surua ja mullistusta. Lähipiiristämme kuoli hyvin tärkeä ihminen, mikä mullisti myös perheemme tukiverkkoa. Viikko hautajaisten jälkeen jouduin tekemään päätöksen meidän Keiran elämästä, koska jo valmiiksi sairaalle ja voimakkaasti oireilevalle koiralle puhkesi kohtutulehdus ja kohdusta löytyi kasvain. Pian tämän jälkeen Rikikon pentue kuoli ja viikko tämän jälkeen Rikiko itse kuoli täysin yllättäen.

Tämän kaiken jälkeen, ajattelin etten uskalla enää kasvattaa yhtään pentuetta. Aika moni ihana perhe sai kuitenkin viime vuoden aikana shiban vinkistäni, vaikka meidän pennuista tulikin enkelipentuja. Nyt  aika alkaa pikku hiljaa auttamaan, vaikka suru ei olekaan kadonnut. Nyt uskallan jo haaveilla, että meidänkin perheemme kasvaisi yhdellä shiballa tämän vuoden aikana.

Tämä vuosi alkoikin iloisilla uutisilla koirarintamalla. Kävimme 2.1. koko C-pentueen kanssa terveystutkimuksissa ja tulokset olivat upeat. Koko pentueella lonkat A, kyynärät 0, polvet 0 ja silmät terveet. Sijoituksessa olevalta Yuilta tutkittiin myös selkä tuloksena LTV0 ja VA1. VA tulos tarkoittaa nikamien epämuotoisuutta ja VA1 on lievin mahdollinen tulos, jonka ei nykytiedon mukaan pitäisi vaikuttaa koiran elämään millään tavalla. Tulos tuli lisämaininnalla "viimeisessä rintanikamassa vaillinaisesti kehittyneet kylkiluut". Muutoinkaan selkätuloksista ei kannata olla liian huolissaan. Tässä vaiheessa tärkeää olisi kuitenkin saada lisää selkätuloksia myös shiboille, jotta näemme miten paljon muutoksia esiintyy. Jalostuksessa tulosten huomioiminen on vielä kovin hankalaa, koska vain muutaman kasvattajan koiria on tutkittu ja jalostuskoiria ei juuri lainkaan.

Aktivoitumista on tapahtumassa muutenkin kuin terveystutkimusten osalta. Sunnuntaina 26.1. suuntamme Turun kansainväliseen näyttelyyn Yuin kanssa. Meitä saa tulla moikkaamaan, vaikka kehän äärellä ei pitkiin keskusteluihin ehkä pystykään syventymään, niin Yuin ainakin pääsee näkemään. Shiboja on ilmoitettu 17 ja kehät alkavat jo yhdeksältä, joten kannattaa olla ajoissa paikalla. Hyvä tilaisuus nähdä useampia shiboja kerralla.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Progesteronitesti

Pentuja pentuja!