Paluu blogin pariin


Pahoittelen, että blogin päivitykset ovat jääneet. Minuun on iskenyt jokin sitkeä virus, joka pitää kuumetta yllä eikä luovuta lainkaan. Kaikki voimat ovat menneet pentujen hoitamiseen. Lisäksi kodin valitseminen yhdelle tytöistä ja lopullisen päätöksen tekeminen kuka menee minnekin, on vienyt aikaa.

Pennut täyttivät torstaina kahdeksan viikkoa ja ovat jo isoja ja VILLEJÄ! :D Meillä on ihan mahdoton meno täällä joka päivä. Haiku on piristynyt ja ruvennut leikkimään pentujen kanssa paljon. Joten viisi koiraa viilettää täällä ympäri kämppää ja kaikki lelut ja sanomalehdet ovat hujan hajan. 

Haiku on laihtunut paljon ja sen vatsa on ollut löysällä, joten en ole voinut ruokkia sitä niin paljon kuin pitäsi. Luulen sen johtuvan siitä, että Haiku ei ole lainkaan lakannut syömästä pentujen kakkoja. Kolmas maitohappobakteerivalmiste kuitenkin on nyt tehonnut ja vatsa tuntuu rauhoittuneen. Tällä viikolla Haiku onkin saanut extra annoksia ja rasvalihaa palautumista varten. Maitobaarin Haiku sulki noin viikko sitten, mikä on suuri helpotus. Pennut ehtivät tottua olemaan ilman maitoa ja Haiku saa viimein energiaa omaan käyttöön.

Pentujen ollessa seitsemän viikkoisia, kävimme pentutestissä koiranomi Hanna Hautamäellä. Pentue oli melko tasainen, eikä kukaan ollut arka eikä agressiivinen. Kaikki menivät mm. rohkeasti tutkimaan kolina purkkia ja yllättäen auennutta sateenvarjoa. Kaikki siis palautuivat hienosti yllättävistä tilanteista. Kukaan pennuista ei osoittautunut kovin dominoivaksi eikä myöskään kovin alistuvaksi. Koko pentueella pitäisi siis olla luonteellisesti hyvät lähtökohdat tasapainoiseksi koiraksi kehittymiseen. Mutta kuten pentutestaaja painotti, ne ovat vain lähtökohdat, ja kokemukset ja kasvatus muokkaavat luonnetta tästä eteenpäin. Paljon sosiaalistamista, koulutusta ja positiivista tekemistä, niin eiköhän heistä kasva kiva luonteisia shiboja.

Perjantaina vein kaikki viisi koiraa eläinlääkärin tarkastukseen ja pennut saivat mikrosirut. Koko eläinlääkäriaseman väki oli ihan sekaisin suloisesta nelikosta. ;D Pennut käyttäytyivät reippaasti pöydällä tarkastuksen ajan. Sirun laitto vähän kirpaisi ja pari pennuuista vähän vinkui. Kaikilla pennuilla oli kaikki ok tarkastuksessa. En voi muuta kuin olla onnellinen, miten hyvin kaikki on tämän pentueen kanssa mennyt. Myös Haiku oli eläinlääkärin mukaan kunnossa, eikä hän ollut huolissaan Haikun laihuudesta. Haiku on menettänyt astutuksen aikaisesta painostaan noin 1,5 kiloa, joilloin sillä oli puolisen kiloa yli painoa. Lihotus- ja kuntokuuri on nyt päällä, joten eiköhän Haiku jo parin kuukauden päästä näytä paremmalta. Loput karvat ovat tosin vasta lähdössä, joten uutta turkkia saadaan vielä odotella pitkään.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Progesteronitesti

Toiveikkaana uuteen vuoteen

Pentuja pentuja!