Valmiina tulevaan - jos se nyt on mahdollista



Haikulla on tänään 54. vuorokausi ensimmäisestä astutuskerrasta laskettuna. Olen tehnyt kaikki valmistelut parhaani mukaan. Nyt ei tule mieleen enää mitään oleellista, mitä puuttuisi. Tein päätöksen, etten hanki erillistä pentulaatikkoa, koska sain pienen pentukehän lainaan tutulta kasvattajalta. Koska kehä oli sopivasti lasten pinnasängyn kokoinen, vuorasin sen pinnansängyn pehmusteella. Se on helppo pestä ja vaihtaa tarvittaessa, ja uskoisin, että se pitää vedon poissa siinä missä puukehikkokin.


Olen hankkinut synnytykseen tarvittavat välineet, ja kaiken varalta emänmaidonvastiketta. Rahaa on kyllä kulunut  jo tähän mennessä useita satoja euroja, vaikka eläinlääkäriä on tarvittu vasta kerran, kun kävimme progesteronin määrityksessä. Ja suurimmat kulut ovat vasta edessä. En siis suosittele kenellekkään koiran pennuttamista bisnesmielessä. ;)

Kehän kokosin eilen meidän makuuhuoneeseen, Haikun pedin paikalle. Haiku kävi muutaman kerran siellä haistelemassa laitoja ja ruoppaamassa alustaa. Jossain vaiheessa se oli myös käynyt petaamassa huovan pesän muotoiseksi. Aamulla kun heräsin Haiku nukkui tyytyväisenä pesässään. Eiköhän se siis hyväksynyt kehän omaksi ja pentujensa pesäksi.


Haikun lämpöjä olen myös mittaillut jo parin päivän ajan. Tasaisena ovat pysyneet, ja muutenkin emä vaikuttaa oikein hyvin voivalta. Pentujen liikkeet tuntuvat ja näkyvätkin jo selvästi. Kokemattomana tunnustelijana en kyllä osaa sanoa kuinka monta sieltä on tulossa. Mutta ainakin kaksi niitä on. ;) 



Normaalisti koira synnyttää 60 - 65 vuorokauden välillä. Koska Haikun ensimmäisen ja viimeisen astutuskerran välillä on pari vuorokautta, ei hedelmöittymispäivästä ole varmuutta. Ensisynnyttäjät synnyttävät usein hieman keskiarvoa (63 vrk.) aikaisemmin. Samoin jos kyseessä on lukumääräisesti suuri pentue. Haikun 60. vrk. ensimmäisestä astutuksesta on 30.11 eli ensi viikon keskiviikko. Me olemme valmiina, jos se on mahdollista kun kysymys on syntymästä ja uudesta elämästä.







Kommentit

  1. Tosi hieno pesä on laitettuna! Hieno idea käyttää tuota reunapehmustetta koirallekin :) Jännitys tiivistyy!

    VastaaPoista
  2. Kiitos. :) Ajattelin, että tuo pehmuste estää hyvin vedon, puisen pentulaatikon sijaan. Ja tuo kehä sattui olemaan melkolailla pinnasängyn kokoinen. Haiku käy pesässään välillä petaamassa, ja istuskelemassa ja ihmettelemässä. ;)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Progesteronitesti

Toiveikkaana uuteen vuoteen

Pentuja pentuja!