Haikun ensimmäinen astutus

No niin, nyt voi huokaista helpotuksesta. Haiku astutettiin tänään ensimmäistä kertaa. Sekä Haiku, että Yatsu olivat ensikertalaisia. Kaikki meni kuitenkin hyvin, emmekä olleet liian ajoissa liikkeellä. Minä jännitin Haikun puolesta, että miten neiti mahtaa käyttäytyä. Ja Yatsun omistajat olivat jännänneet Yatsun puolesta. Kummallakin koiralla sukupuolivietti tuntui olevan kohdallaan, ja homma sujui luonnostaan.

Kahvittelimme ensin uroksen omistajien kanssa kaikessa rauhassa. Kun hain Haikun autosta, tuli se reippaasti häntä heiluen iloisesti tervehtimään Yatsua. Haiku alkoi tarjota heti itseään. Yatsu ei ihan heti ollut valmis toimintaan vaan pyöri Haikun ympärillä ja nuoli Haikua. Molemmat olivat innoissaan, ja leikkisiä. Haikun käytöksestä oli helppo päätellä, että ajoitus oli hyvä. Lopulta Yatsu hoiti homman hienosti, ja Haiku oli reipas eikä kiljahtanut kuin ihan hiukan.

Näin aloittelevalle kasvattajalle ja ensikertalaiselle astutuspuuhissa oli suuri helpotus, että kaikki sujui helposti. Lopputulos selviää tietenkin vasta parin kuukauden päästä. Onnistunut astutus on kuitenkin jo puoli voittoa. Shiboilla kun sekään ei aina suju helposti. Silloin tällöin myös onnistuneen astutuksen jälkeen narttu jää tyhjäksi. Syitä  voi olla monia, mutta useimmiten epäillään ajankohdan olleen väärä. Tässä tapauksessa kun kummallakaan ei ole aiempia jälkeläisiä, ei hedelmällisyydestäkään ole todisteita. Vahva vietti on kuitenkin myös hyvä merkki. Meillä on myös Haikun osalta nuo progesteroniarvot, jotka puhuvat sen puolesta että ajankohta on hyvä. Huomenna kokeillaan uudestaan, ja sitten toivotaan parasta, että pentuja syntyisi joulukuussa.


Kuvat: ® Markku Poskiparta
http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI44102%2F10&R=257
Haiku astutettiin Japanin tuontiuros Yatsulla. Yllä linkki Yatsun tietoihin Kennelliiton jalostustietokannassa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Progesteronitesti

Toiveikkaana uuteen vuoteen

Pentuja pentuja!