Haikun toinen astutus

Kuva ® Markku Poskiparta, Haiku ROP ja Yatsu VSP


Yleensä suositellaan, että astutusten välillä pidettäisiin yksi tai kaksi päivää väliä. Haikun progesteroniarvot olivat kuitenkin jo perjantaina sen verran korkeat, että päätimme yrittää heti seuraavana päivänä uudestaan. Ajoimme siis tänään uudestaan tapaamaan Yatsua. Koirat olivat tänäänkin innoissaan toisistaan, ja selvästi näiden kahden kemiat kohtasivat hyvin.

Astuminen sujui jälleen ongelmitta, ja tällä kertaa koirat olivat nalkissa 20 minuuttia, mikä kuulemani mukaan on shiboille melko pitkä aika. Jostain olen lukenut, että pisimmillään koirat voivat olla jopa 45 minuttia kiinni toisissaan. Voin vain kuvitella miten puutuneita koirat ja tukijat ovat tuon ajan jälkeen. Itse tuin Haikua rintakehästä ollen polvillani ja Haiku nojasi minuun. Jo tuon 20 minuutin jälkeen jalkani olivat puuduksissa, ja koirien jalat tärisivät ajoittain.

Olen helpottunut ja onnellinen astutusten onnistumisesta. Nyt toiveikkain mielin odotellaan merkkejä raskaudesta. Tiineys kestää koiralla keskimäärin 63 vuorokautta, mutta vaihtelua voi olla 56 - 70 vuorokauteen. Aion viedä Haikun ultraäänitutkimukseen, ja se suositellaan tehtävän noin 28. vuorokauden paikkeilla. Nyt sitten vaan odotellaan ja jännätään. :-)


Ylemmässä kuvassa on Haiku (vasemmalla seisova pentu) sisaruksineen viisi-viikkoisena kasvattajan luona. Alemmassa kuvassa Haiku on melkein 10-vikkoinen lähdössä kasvattajan luota uuteen kotiin.


Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Progesteronitesti

Toiveikkaana uuteen vuoteen

Pentuja pentuja!