Haiku VSP Pöytyällä


Kävimme Haikun kanssa sunnuntaina avaamassa näyttelyvuoden Pöytyän ryhmänäyttelyssä. Tuomari piti alun perin olla Harto Stocmari, mutta shibat tuomaroikin Esko Nummijärvi. Shiboja oli yhteensä viisi, kaksi urosta ja kolme narttua. Avoimessa luokassa Haikun kanssa kilpaili Kukanoksan Aka-Kabuto "Lilli" saaden ERIn. Junioriluokan narttu Hokuoukensha No Suzuka Go "Susu" sai H:n. Haiku oli siis paras narttu ja sai sertin ja oli VSP (vastakkaisen sukupuolen paras). Rodun vei upea Topi eli Hokuoukensha No Kita No Kairiki Go. Topi sai myös viimeisen sertin tullen samalla Suomen muotovalioksi. Onnittelut Topille ja taustajoukoille!

FI MVA Hokuoukensha No Kita No Kairiki Go "Topi"


Haiku kotona palkintoineen
Haikulla on juoksut meneillään ja sopivasti tärppipäivät. Haiku esiintyi ihan ok, mutta ehkä vähän laiskasti. En tiedä mistä johtuu ero Haikun esiintymisessä mätsäreissä ja virallisissa näyttelyissä. Mätsärissä pari viikkoa sitten Haiku esiityi oikein reippaasti ja otti herkkuja koko ajan kehässä. Mutta varsinaisessa näyttelyssä ei namit maistu. Mahdankohan itse jännittää virallisia näyttelyitä niin paljon enemmän huomaamattani, että siirrän sen koiraankin? En huomaa tätä itse, mutta onhan se mahdollista. Haiku esiintyi parhaassa mahdollisessa karvassaan, ja saikin siitä kehuja. Parin viikon päästä lähdetään Poriin kokeilemaan. Haikulta puuttuu nyt enää yksi serti muotovalion arvosta. :-)


Näyttely oli kaiken kaikkiaan aika mielenkiintoinen kokemus. Shiba on pöydällä arvosteltava rotu, mutta pöytää ei kehässä ollut. Tuomari ei koskenut Haikuun lainkaan arvostelun aikana. Lilliltä tuomari nosti vähän ylähuulta, mutta Haikulta ei katsottu hampaita lainkaan. Ainut kerta kun tuomari koski Haikuun, oli ROP- kehässä, kun hän näytti Haikun häntää ja sanoi, että se saisi olla kippurampi. Mun mielestä Topi on kyllä monessa asiassa Haikua kauniimpi, mutta Tuomarin mielestä häntä oli ratkaiseva seikka. :D

Arvostelu kuuluu näin: Rotutyyppi kookas näyttävä narttu. Pitkä kaula, hyvä selkä. Häntä voisi kiertyä enemmän. Hyvät raajat. Hyvin kaunis karva. AVO ERI AVOK1 SA PN1 VSP SERT.

Tuomari kehui myös päätä, korvien asentoa ja silmiä. Mutta selvästi tykkäsi muhkeammista ja näyttävämmistä shiboista. Topi on ihan oikean kokoinen, mutta myös melko muhkea. Haiku on ollut jossain vaiheessa aikamoinen kuikelo, mutta nyt on saanut massaa ja kunnon aikuiskarvassa näyttää ihan erilaiselta. 





Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Progesteronitesti

Toiveikkaana uuteen vuoteen

Pentuja pentuja!