Lisää lonkista

Edellisen tekstin jatkoksi haluasin vielä mainita, että pienessä rodussa myös tutkittujen koirien kanssa yhdistelmien suunnittelu on haastavaa. Suomessa on uroksia, jotka toisivat rodulle esim. harvinaisemman suvun muodossa tärkeää "uutta verta" populaatioon, mutta lonkat ovat esim. C/C tai C/D. Olen pohtinut moneen moneen kertaan näiden urosten käyttöä. Nämä viimeaikaiset lonkkatulokset kuitenkin pistävät miettimään asiaa entistä tarkemmin.

Olen kuitenkin ajatellut, että jos minulla olisi koira, jolla on A:n lonkat, ja jonka molemmilla vanhemmillakin on A:n lonkat, niin uskaltaisin käyttää kumppania, jolla on esim. C/C lonkat. Ja tilanteesta riippuen, esim. Japanin tuontia, jolla on C/D lonkat tai jopa D/D. Tähän perään vielä tällä hetkellä laitetaan iso EHKÄ. Tämän koiran tulisi sitten muuten olla upea luonteinen ja ulkonäöllisestikin moitteeton rodun edustaja. 

No, edeltävän kaltaisia päätöksiä minun ei onneksi tällä hetkellä tarvitse tehdä. Seuraavaksi jännätään Keiran, Joikun, ja koko A-pentueen terveystutkimuksia. Ja niitäkin saadaan vielä odotella ainakin vuoden verran. Sen jälkeen voin vasta tehdä päätöksiä tulevista yhdistelmistä. Toivotaan, ettei mitään ikäviä yllätyksiä tule vastaan. Ja toivon kovasti, että nuo viimeaikaiset huonot lonkkatulokset ovat vain kasaantuneet lyhyen ajan sisälle, eikä niitä tulee enää jatkossa lisää noin usein.

Kommentit

  1. Hyvät postaukset lonkka-asioista, kiitos. Ihan samoja ajatuksia ja mietteitä sitä itsekin on tullut pyöriteltyä. Toivottavasti tulee parempia tuloksia loppuvuodelle!

    VastaaPoista
  2. Todellakin toivotaan, että ovat yksittäistapauksia ja kasaantuneet vaan lyhyelle ajanjaksolle. :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Progesteronitesti

Toiveikkaana uuteen vuoteen

Pentuja pentuja!